The winery

Ελληνικά

Το οινοποιείο Κουνάκη ιδρύθηκε το 1928 και λειτουργεί έκτοτε οινοποιόντας μικρή ποσότητα στέμφυλων. Διαθέτει 40 στρέμματα (4 εκτάρια) αμπελώνα που παράγουν έως 1000κg ανά στρέμμα (10 τόνους ανά εκτάριο ). Διαθέτει ελληνικές ποικιλίες όπως αθήρι, μαλαγουζιά, μοσχάτο, ασύρτικο, διμηνίτη, Αμοργιανό και ευρωπαϊκές ποικιλίες όπως Cabernet sauvignon, merlot, Syrah, chardonnay, tebranillo. Όταν η ζήτηση ανεβαίνει τότε το οινοποιείο Κουνάκη συνεργάζεται με έμπειρους αμπελουργούς που διαθέτουν αμπελοτεμάχια τα οποία βρίσκονται σε θέση που μπορούν να παράγουν ποιοτικό σταφύλι. Κανένας από τους αμπελώνες δεν ποτίζεται.

Παράγει περίπου 10 διαφορετικά είδη οίνου τα οποία διατίθενται σε πολύ μικρές ποσότητες (2.000-5.000 φιάλες ανά είδος). Το οινοποιείο Κουνάκη παράγει αυτούς τους οίνους με μοναδικό στόχο την ποιότητα. Από μέσα Απριλίου έως μέσα Οκτωβρίου το οινοποιείο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες και διαθέτει τα προϊόντα του για δοκιμή. Το οινοποιείο είναι στελεχωμένο με οινολόγο και όλο το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό για την διεξαγωγή των εργασιών παραγωγής, καλλιέργειας αμπέλου αλλά και εξυπηρέτησης επισκεπτών.


English

Kounaki Winery was founded in 1928 and produces small quantities of wine every year. Has 40 acres (4 hectares) of vineyard producing up to 1000kg per acre (10 tons per hectare). Cultivates Greek varieties such Athiri, Malagouzia, Muscat, Assyrtiko, Diminiti, and Amorgiano but also European varieties such as Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, Tebranillo. When demand goes up then Kounaki Winery cooperate with experienced growers who have vineyard plots that are in place to produce quality grapes. Non of the vineyards is irrigated.

It produces about 10 different types of wine that are available in very small quantities (2000 to 5000 bottles per label). Kounaki winery produces these wines with the sole objective high quality.
From mid-April to mid-October, the winery is open to visitors and offers products for testing for free. The winery is staffed with oenologist and all necessary and qualified personnel for Vinification, viticulture and visitor service


Photos

w01

w02

w03

w04

w05

w06

w07

w08

w09

w10

w11

w12

w13

w14

w15

w16

w18

w19

w20